30-listopada- Wojewódzki Festiwal Twórczości Osób Niepełnosprawnych „Odkrywamy nasze talenty”

Młodzi wykonawcy przyjechali na festiwal z Chojnic, Damnicy, Nowej Wsi Lęborskiej, Mostów i oczywiście z samego Lęborka. Na scenie prezentowały się w tegorocznej edycji głównie zespoły, chociaż wśród wykonawców pojawił się również jeden solista. Oprócz „Pędziwiatrów” na scenie wystąpiły: Wspólna droga OREW – Mosty w utworze „Jesteśmy tu”, SOSW Chojnice – zespół „Urwis Band” z „Muzycznymi witaminami”, „Veo Veo” z Damnicy z „Tańcami w kręgu” oraz trzy rodzime zespoły reprezentujące Lębork: „Tęczowa Kraina” w utworze „Pan Hilary i okulary”, Stowarzyszenie „Otwarte drzwi” – „Mori” i gospodarze imprezy – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Lębork – zespół „Szkolny dzwonek” w utworze „Nadzieja ma kolor zielony”. Jedyny na festiwalu solista – Tomasz Krawczak, reprezentował gminę Nowa Wieś Lęborska. Jury konkursowe stanęło przed bardzo trudnym zadaniem, jednak wybrnęło z niego co najmniej równie śpiewająco jak wykonawcy, ponieważ postanowiło przyznać równorzędne miejsca wszystkim prezentującym się wykonawcom.